Corporate Social Responsibility - VeaLearn Utbildning
19008
page-template-default,page,page-id-19008,cookies-not-set,qode-quick-links-1.0,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,columns-3,qode-theme-ver-16.7,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive
 

Corporate Social Responsibility

CORPORATE SOCIAL RESPONSIBILITY – SE VÅRT UTBUD NEDAN

Corporate Social Responsibility(CSR) är ett område där allt fler företag försöker förbättra sig. Det finns ett uppdämt behov av att lära sig hur företag skapar ökad lönsamhet genom sitt CSR-arbete. Det handlar om att företagen ska respektera mänskliga rättigheter, grundläggande arbetsrättsprinciper och grundläggande miljöstandarder.

 

VeaLearn erbjuder ett par diplomerade utbildningar samt facklitteratur inom CSR-området. Önskas någon av utbildningarna som företagsinterna vänligen kontakta oss för offert.


Målgrupp:
Beslutsfattare inom näringslivet som vill öka sin förståelse för CSR samt dess roll i värdebyggandet

CORPORATE SOCIAL RESPONSIBILITY – DIPLOMERADE UTBILDNINGAR ONLINE

CORPORATE SOCIAL RESPONSIBILITY – FACKLITTERATUR

Fler böcker hittar du i vår BOKHANDEL

CSR – LITE MER INSPIRATION OCH KUNSKAP

Intervju - En bok en författare - Corporate Social Responsibility, URSkola

Allt fler företag inser att de kan öka sin lönsamhet och konkurrenskraft genom att bidra till en hållbar utveckling. Drivkraften att ta sociala och miljömässiga hänsyn är inte nödvändigtvis moral utan lönsamhet. I ”CSR i praktiken” visar journalisten och hållbarhetsexperten Per Grankvist hur företag över hela världen förändrat sitt sätt att agera. Intervjuare: Birger Schlaug. URSkola

Så kan ditt företag jobba med etik och socialt ansvarstagande - rapport Svensk Handel - Social Corporate Responsibility

Alla företag, såväl stora som små, är beroende av kundernas efterfrågan. Därmed är de också de som allra snabbast behöver anpassa sig till de krav på etik och miljö som allt oftare ställs. Glädjande är att alltfler företag vill ta ansvar. Många svenska handelsföretag ligger i framkant och ställer höga krav på sina leverantörer. Företagens arbete med etik, mänskliga rättigheter, arbetsförhållanden och miljö sprider sig som ringar på vattnet – och bidrar till förbättrade arbetsförhållanden och till en hållbar utveckling.

CSRtips.se är ursprungligen ett regionalt utvecklingsprojekt, i samarbete med Region Skåne, Företagarna och Malmö Högskola. Dessa startade projektet med syftet att ta fram en resurseffektiv och enklet metod för småföretagare att arbeta med CSR. En förstudie som Region Skåne gjort visade att det fanns ett intresse för CSR av företag, så länge det kunde göras resurseffektiv och enkelt. Metoden är framtagen i samarbete med TEM. Processledningen utfördes av Oxford Research och Artcom.