Vanliga frågor - VeaLearn Utbildning
16193
page-template-default,page,page-id-16193,ajax_fade,page_not_loaded,,columns-4,qode-theme-ver-11.0,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive
 

Vanliga frågor

VANLIGA FRÅGOR OCH SVAR

Vanliga frågor och svar hittar du under respektive flik nedan om våra leverantörers produkter och tjänster så som utbildningslängd, villkor, betalningssätt m.m.

Under respektive länk nedan hittar du också vanliga frågor och svar om våra samarbetspartners. Vi rekommenderar att du läser igenom dessa:

Varför medlemskap?

Med VeaLearns förmånliga medlemskap ger vi dig möjligheten att få bra kunskap med ett bra utbildningspaket där vårt utbud ingår till ett fördelaktigt pris. Du får också möjligheten att skaffa dig ytterligare kompetens med våra förmånliga rabatter och erbjudande som vi har arbetat fram tillsammans med våra samarbetspartner. Även du som inte är medlem kan få möjlighet att få förmånliga rabatter om du boka här på VeaLearns webbsida.

Olika tillvägagångssätt när ni beställer utbildningar, seminarier, föreläsningar eller böcker.

Vi samarbeta med många utbildningsföretag, föreläsare, bokförlag och det har resulterat att vi har i nuläget olika tillvägagångssätt att beställa och boka era utbildningar, seminarier och böcker. I framtiden hoppas vi att det skall bli enklare. Det finns instruktioner på hur ni skall gå tillväga på varje sida för respektive leverantör. För att erhålla våra medlemsrabatter behövs i vissa fall en rabattkod som ni får via ett medlemsbrev via mail. Läs noga igenom informationen på vad som krävs från respektive leverantör, tveka inte att ringa eller maila om ni tycker något är oklart. Kontakta oss.

Giltighetstid och villkor – diplomerade utbildningar och webbkurser.

Det kan skilja på giltighetstiderna och villkoren på de streamade utbildningarna och webbkurserna. Diplomerade utbildningar har 90 dagars till 12 månaders giltighet medan webbkurserna kan det skilja beroende på vad just den utbildaren har bestämt. Oftast är det mellan 90 dagar till 6 månader. Kontrollera detta för respektive utbildning/kurs så ni inte väntar till de sista dagarna med att göra utbildningarna. För de streamade utbildningarna har du alltid möjlighet att få ett diplom eller certifikat (om kursen omfattar det). Med webbkurser kan det vara lite olika. Villkoren kan skilja sig något så om du vill vara helt säker läs igenom vad som gäller under respektive utbildning.

Avdragsgill utbildning – ej skattepliktig utbildning enligt skatteverket

Utgifter för egen utbildning är avdragsgilla om utbildningen har ett samband med din bedrivna verksamhet, och det kan antas att den nya kunskapen kommer till nytta i verksamheten. Om verksamheten däremot utökas genom utbildningen, är utgiften för denna utbildning inte avdragsgill. Om det finns inslag av privata levnadskostnader medges inte avdrag för den delen. Utbildning som betingas av arbetsgivarens verksamhet är inte skattepliktig för den anställde om arbetsgivaren betalar den.

Utbildningstöd från Unionen

Du som är medlem i Unionen kan även får ett utbildningsstöd för kompetensutveckling. Detta gäller även för dig som egenföretagare eller om om du är med i Unionen chef. Du kan få upp till 3 175 kr i ersättning per termin, dock max 12 700 kr. Därefter kan du söka först efter tre år igen. Ersättning gäller för material och litteratur samt för kursavgifter. Kursen måste vara lärarledd. Unionen ersätter även distans- och onlinekurser om du har personlig kontakt och vägledning av en lärare under kursens gång. Många av våra online kurser har du kontakt med läraren och kan få diplom för genomgången kurs. Se information hos UNIONEN

Vi är godkänd utbildningsanordnare av AFA Försäkring

Privata företag som anlitar oss för arbetsmiljöutbildning har möjlighet att få ersättning för sina utbildningskostnader från AFA Försäkring. Företaget som köper utbildning måste ha minst en anställd och även ha tecknat TFA (Trygghetsförsäkring vid arbetsskada). Ersättningen betalas i form av stöd för arbetsmiljöutbildning. För kursavgift lämnas ersättning upp till maximalt 5 000 kr/person för endagsutbildning, 8 000 kr/person för tvådagarsutbildning och 10 000 kr/person för tredagarsutbildning. Per företag är ersättningstaket 350 000 kr per kalenderår. Stöd för en och samma anställd kan lämnas för högst sex dagar per kalenderår.  Se AFA Så går det till och läs mer och ansök hos AFA
Stöd kan beviljas för:

  • grund- eller vidareutbildning för chefer
  • vidareutbildning för skyddsombud/arbetsmiljöombud.