Cornelia Nordensson - ny medarbetare hos Vealearn - VeaLearn Utbildning
24679
post-template-default,single,single-post,postid-24679,single-format-standard,theme-bridge,bridge-core-1.0.6,cookies-not-set,qode-quick-links-1.0,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,columns-4,qode-product-single-tabs-on-bottom,qode-theme-ver-18.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive
 

Cornelia Nordensson – ny medarbetare hos Vealearn

Cornelia Nordensson – ny medarbetare hos Vealearn

Cornelia Nordensson – välkommen som ny medarbetare hos Vealearn

Eller egentligen, välkommen tillbaka. Cornelia arbetade hos oss för några år sedan men tog uppehåll för personalvetarstudier vid Uppsala Universitet.  Nu är Cornelia tillbaka tillbaka hos oss på VeaLearn samtidigt som hon bedriver ledarskapsstudier vid Försvarshögskolan.

Vi kommer att presenterar en utvald person i månaden och som delar med sig av sin kompetens och branscherfarenhet. Denna vecka slår vi två flugor i en smäll och låter frågorna fungera som en introduktion till Cornelia Nordensson som även bedriver ledarskapsstudier vid Försvarshögskolan. Den här månaden fokuserar vi lite extra även på området Ledarskap.

5-snabba med Cornelia Nordensson

Vem är du?
–  Cornelia Nordensson, 25 år

Vad gör du?
–  I dagsläget bedriver jag ledarskapsstudier på försvarshögskolan, arbetslivsstudier på Uppsala Universitet, och är anlitad som HR-generalist, utbildningskoodinator vilket innebär att jag kommer hjälpa till med t.ex. val av utbildningar och övriga utbildningstjänster till våra kunder, kompetenskartläggning, administrera LMS INSIGHT samt även arbeta med sociala medier hos VeaLearn.

Hur kom du in på det?
– Ledarskap har alltid kommit naturligt till mig, jag valde efter några år som HR-generalist och rekryterare att rikta in mig på företag- och ledarskapsutveckling med utgångspunkt i vuxnas lärande. Jag har även studerat arbetsmarknadsekonomi och management vid Stockholms Universitet.

Vad är det första du tänker på om jag säger ledarskap?– För mig är ledarskap ett sätt att vara snarare än en uppgift att lösa. Ett bra ledarskap kommer, enligt mig, av en kognitiv process som till stor del sker inom individen. En chef kan givetvis vara en bra ledare, men en bra ledare behöver inte nödvändigtvis vara en bra chef. Mycket av mina studier på försvarshögskolan handlar just om att få vara med och definiera vad ledarskap egentligen är. Ledarskap som forskningsområde befinner sig just nu i en väldigt öppen och definierande fas, där nästan all forskning som bedrivs består av mer eller mindre vedertagna teorier. Inget fastslaget paradigm är satt och det är det som jag tycker är så spännande. Begreppet “ledarskap” har likheter med begrepp som t.ex. “makt” – vi vet att det finns där, och alltid har funnits, men vi kan inte exakt sätta fingret på vad det är.

 – Om du fick ge ditt yngre jag ett råd inför framtiden, vad skulle det vara?
Jag är ju fortfarande ung så det kanske blir lite svårt att ge mig själv något konkret råd då jag fortfarande lär mig väldigt mycket av erfarenheter och omgivning. Men av det jag lärt mig hittills så vill jag ge mig själv rådet; “Gör din grej, var öppen, och våga be om hjälp när det behövs”.

Här ser du kontaktuppgifterna till Cornelia

No Comments

Post A Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.