Kurspaket för GDPR samt IT- och informationssäkerhet - onlineutbildning
22031
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-22031,bridge-core-1.0.1,cookies-not-set,qode-quick-links-1.0,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,columns-3,qode-theme-ver-18.0.9,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive
 

GDPR samt IT- informationssäkerhet onlineutbildning

GDPR SAMT IT- INFORMATIONSÄKERHET UTBILDNINGAR

EU har beslutat om en ny förordning som innehåller regler om hur man får behandla personuppgifter. Den nya förordningen trädde i kraft den 25 maj i 2018 och det är viktigt att ni har kunskaper om GDPR i verksamheten. Vi kan erbjuda olika utbildningspaket och lösningar online där du får information samt nya kunskaper om GDPR  av våra utmärkta utbildare.  Fördelen med just onlineutbildningar är att du har kunskaper över lång tid i motsatt till en tradionell föreläsning eller utbildningsdag på plats. Välj exempelvis utbildningspaketet POTENTIAL ifall du söker enstaka utbildning, eller vårt ” stora GDPR – paket” ifall du är ansvarig för GDPR på ditt arbete eller dataskyddsombud. Är du chef kanske du vill ha tillgång till endast några utbildningar. Köp utbildningspaket enligt ditt utbildningbehov. Önskar du skräddarsydda utbildningspaket för verksamhet kontakta oss!

 

Målgrupp: IT och – informationssäkerhetsansvarig, beslutsfattare inom IT och verksamheten, HR, Dataskyddsombud, personuppgiftsombudsman, chef, medarbetare som är berörda av GDPR.

GDPR grundutbildning online, e-kurs med checklista. Pris: 790 kr ex moms.

GDPR – GRUNDUTBILDNING ONLINE INKLUSIVE CHECKLISTA  

I utbildningen tittar vi närmare på vad de olika rättsliga grunderna kan innebära i praktiken. Får du lagra personuppgifter som lämnats via ett kontaktformulär på din webbplats? Och i så fall hur länge? Och hur ska uppgifterna skyddas? Hur är det med lönespecifikationer; får de skickas via e-post till den anställde? Ja, detta är bara några av alla de frågeställningar vi belyser i den här webbkursen.


Övrig information om utbildningen
Utbildare: 
Patrik Hedqvist, Björn Lundén AB, arbetar med personuppgiftsbehandling,
integritet och dataskydd.
Giltighetstid på utbildningen: 6 månader.
Utbildningstid: ca 1,5 timme.
Kursintyg: ja, efter genomförd utbildning. Utbildningen och intyget är personlig.
Kursdatum: löpande, distans/online.

Stora GDPR paketet med diplomerade onlineutbildningar samt våra föredrag online. Pris 5 990 kr ex moms.

Utbildning 1(4)

För att se ett delmoment klicka på bilden ovan.

GDPR – i praktiken

I den här kursen får du lära dig om grunderna och att använda principerna i praktiken, för att säkerställa att din verksamhet uppfyller kraven. Efter genomförd utbildning har du fått med dig råd och kunskap kring ett GDPR-säkert arbete i vardagen och GDPR kring e-posthantering, direktmarknadsföring och nyhetsbrev samt hur du kartlägger hanteringen av personuppgifter i ditt företag.

 

Övrig information om utbildningen
Utbildare: 
Roger Elverskog ger kurser i kommunikation och marknadsföring på nätet.Sedan 1996 har Roger hjälpt hundratals företag med reklam och kommunikation på nätet. Roger driver eget företag inom internetmarknadsföring och utbildar i ämnet.
Giltighetstid på utbildningen: 12 månader.
Utbildningstid: ca 1 tim och 37 minuter vilket motsvarar ca 1/2 lärarledd dag.
Diplom: ja, erhålls efter att du klarat samtliga frågor. Utbildningen och diplomet är personligt.
Kursdatum: löpande, distans/online.

Utbildning 2(4)

För att se ett delmoment klicka på bilden ovan.

GDPR – DATASKYDDSFÖRORDNINGEN – UR ETT TEKNISKT PERSPEKTIV

I första hand riktar sig utbildningen till tekniskt ansvariga och den är även lämplig för övriga medarbetare som berörs av GDPR. Utbildningen visar på olika sätt att lösa de tekniska dilemman och krav som behöver uppfyllas och framhåller att företagets juridiskt ansvariga personer är de som i slutänden behöver godkänna att lösningarna uppfyller GDPR.

 

Övrig information om utbildningen
Utbildare:
Jesper Kråkhede. Erfaren säkerhetsarkitekt med över 20 år i säkerhet branschen ifrån alla olika områden inom många olika branscher. Jesper anlitas ofta som föreläsare och för att genomföra riskanalyser eller införa processer för säkerhetsarkitektur.
Giltighetstid på utbildningen: 12 månader.
Utbildningstid: ca 1 timme och 55 minuter vilket motsvarar en lärarledd dag.
Diplom: ja, erhålls efter att du klarat samtliga frågor. Utbildningen och diplomet är personligt.
Kursdatum: löpande, distans/online.

Utbildning 3(4)

För att se ett delmoment klicka på bilden ovan.

GDPR – DSF – EU:S DATASKYDDSFÖRORDNING

I den här utbildningen får du lära dig den grundläggande stommen om GDPR – DSF. Du får en samlad, systematisk och sammanfattande bild av DSF. Utbildningen reder ut begrepp och sammanhang kring vad som kan vara personuppgifter, vad behandling innebär, olika undantag från tillämpningen av DSF, den territoriella tillämpningen och vilka personuppgiftsansvariga, personuppgiftsbiträden och dataskyddsombud är.

 

Övrig information om utbildningen
Utbildare:
Christina Hansson. Mycket erfaren konsult och föreläsare med fokus på EU – rätten.  Skribent till kursplaner för olika insatser, projektledare, moderator, kurssamordnare och producent av juridiska kurs- och arbetsmaterial för verksamma jurister, bolagsjurister och advokater.
Giltighetstid på utbildningen: 12 månader.
Utbildningstid: ca 6 timmar och 40 minuter vilket motsvarar ca fyra lärarledda dagar.
Diplom: ja, erhålls efter att du klarat samtliga frågor. Utbildningen och diplomet är personligt.
Kursdatum: löpande, distans/online.

Utbildning 4(4)

För att se ett delmoment klicka på bilden ovan.

IT- OCH INFORMATIONSSÄKERHET

I denna grundläggande och omfattande utbildning får du lära dig att utveckla ett sunt risktänkande avseende IT- och informationssäkerhet. Utbildningen går igenom utvecklingen i IT-branschen och visar hur hot och tillvägagångssätt har förändrats över tid, lär dig att identifiera olika sorters attacker via mail, telefonsamtal och sms och i verkliga livet genom social engineering.

 

Övrig information om utbildningen
Utbildare: 
Jesper Kråkhede. Erfaren säkerhetsarkitekt med över 20 år i säkerhet branschen ifrån alla olika områden inom många olika branscher. Jesper anlitas ofta som föreläsare och för att genomföra riskanalyser eller införa processer för säkerhetsarkitektur.
Giltighetstid på utbildningen: 12 månader.
Utbildningstid: ca 2 timmar och 15 minuter vilket motsvarar ca en lärarledd dag.
Diplom: ja, erhålls efter att du klarat samtliga frågor. Utbildningen och diplomet är personligt.
Kursdatum: löpande, distans/online.

Generell information om GDPR

Vad är syftet med med den nya dataskyddsförordningen?

Syftet med GDPR är att skapa enhetliga dataskyddsregler inom hela EU vilket kommer att underlätta för företag och organisationer att verka på hela unionens inre marknad. Syfte är också med förändringarna att stärka skyddet för medborgarnas personuppgifter. Tillsynsmyndighet i Sverige är Datainspektionen som även utdöma en sanktionsavgift för den som bryter mot dataskyddsförordningen vilket kan bli mycket kostsamt för företag/organisationer.

 

Hur påverka GDRP företagen/organisationerna?

Svenska PUL kan användas som grund för det framtida arbetet med GDPR och IT-informationssäkerheten. I större verksamheter kan GDPR påverka budget, IT-system, kommunikation, personal och styrning. Kraven kommer att medföra verksamhetsförändringar. Viktigt att personer som är ansvariga för dessa områden har kunskap om dataskyddsförordningen. Ta gärna del av våra utbildningar ovan.

 

I lagen finns det något som kallas ”Privacy by default” ”Employee Encryption Policy” och ”Lost Data Policy”. Det betyder att ni i företaget/organisationen måste känna er data, systemen som hanterar hanterar informationen och har full koll på personuppgifter både gällande anställda som kunder leverantörer och samarbetspartner. Få förståelse kring detta i våra utbildningar ovan. 

Vad händer om företaget drabbas av dataintrång?

Utsätts ni för intrång eller på något annat sätt tappar kontroll över personuppgifter som behandlas måste detta dokumenteras. Om sådana personuppgifter kan  medföra risker för enskildas fri- och rättigheter måste företaget anmäla händelsen till tillsynsmyndigheten inom 72 timmar.  Utbilda dig/er i GDPR och informationssäkerhet så att ni vet vad som gäller. Bryter du/ni som omfattas av GDPR mot regelverket kan en sanktionsavgift debiteras av Datainspektionen vilket resulterar i betydande kostnader, upp till 4% av bolagets totala omsättning.

GDPR - ny dataskyddsförordning, bild på vägledning