Kurspaket för GDPR samt IT- och informationssäkerhet - onlineutbildning
22031
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-22031,bridge-core-1.0.5,cookies-not-set,qode-quick-links-1.0,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,columns-3,qode-theme-ver-18.1,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.2,vc_responsive
 

GDPR samt IT- informationssäkerhet onlineutbildningar

GDPR SAMT IT- INFORMATIONSÄKERHET ONLINEUTBILDNINGAR

EU har beslutat om en ny förordning som innehåller regler om hur du får behandla personuppgifter.

Den nya förordningen trädde i kraft den 25 maj i 2018 och det är viktigt att du har kunskaper om GDPR i verksamheten. Vi kan erbjuda dig olika utbildningspaket och lösningar online där du får information samt nya kunskaper om GDPR  med hjälp av våra utmärkta utbildare.  Fördelen med just onlineutbildningar är att du har kunskaper tillgängliga över lång tid i motsatt till en tradionell föreläsning eller utbildningsdag på plats.

 

Du köper våra utbildningar genom att välja ett utbildningspaket som passar ditt utbildningsbehov

Nedan kan du välja mellan våra ”färdiga riktade specialpaket” såsom GDPR – grundkurs paket eller vårt Stora GDPR-paket som passar till dig som är dataskyddsombud eller GDPR-ansvarig i verksamheten. Naturligtvis kan du köpa enstaka utbildningar alternativ att du väljer ut GDPR tillsammans med andra utbildningar till exempel i kombinaiton med ledarskap, kundservice, kommunikation med mera.

Här ser du våra övriga utbildningspaket där du kan anpassa helt efter ditt utbildningbehov.

Önskar du skräddarsydda utbildningspaket för verksamhet kontakta oss!

 

Målgrupp: IT och – informationssäkerhetsansvarig, beslutsfattare inom IT och verksamheten, HR, Dataskyddsombud, personuppgiftsombudsman, chef, medarbetare som är berörda av GDPR.

GDPR grundutbildning online, e-kurs med checklista. Pris: 790 kr ex moms.

GDPR – GRUNDUTBILDNING ONLINE INKLUSIVE CHECKLISTA  

I den här webbkursen får du närmare kunskaper om på vad de olika rättsliga grunderna kan innebära i praktiken. Får du lagra personuppgifter som lämnats via ett kontaktformulär på din webbplats? Och i så fall hur länge? Och hur ska uppgifterna skyddas? Hur är det med lönespecifikationer; får de skickas via e-post till den anställde? Ja, detta är bara några av frågor som du får svar på i den utbildningen!


Övrig information om utbildningen
Utbildare: 
Patrik Hedqvist, Björn Lundén AB, arbetar med personuppgiftsbehandling,
integritet och dataskydd.
Giltighetstid på utbildningen: 6 månader.
Utbildningstid: ca 1,5 timme.
Kursintyg: ja, efter genomförd utbildning. Utbildningen och intyget är personlig.
Kursdatum: löpande, distans/online.

Stora GDPR paketet med diplomerade onlineutbildningar samt boken ” Dataskyddsförordningen GDPR – förstå och tillämpa i praktiken”. Pris 5 990 kr ex moms.  moms. Kursdatum är löpande, distans/online. OBS utbildningen och diplomet är personligt!

Utbildning 1(4)

För att se ett delmoment klicka på bilden ovan.

GDPR – i praktiken

I den här kursen får du lära dig om grunderna och att använda principerna i praktiken, för att säkerställa att din verksamhet uppfyller kraven. Efter genomförd utbildning har du fått med dig råd och kunskap kring ett GDPR-säkert arbete i vardagen och GDPR kring e-posthantering, direktmarknadsföring och nyhetsbrev samt hur du kartlägger hanteringen av personuppgifter i ditt företag.

 

Övrig information om utbildningen
Utbildare: 
Roger Elverskog ger kurser i kommunikation och marknadsföring på nätet.Sedan 1996 har Roger hjälpt hundratals företag med reklam och kommunikation på nätet. Roger driver eget företag inom internetmarknadsföring och utbildar i ämnet.
Giltighetstid på utbildningen: 6-12 månader beroende på valt utbildningspaket.
Utbildningstid: ca 1 tim och 37 minuter vilket motsvarar ca 1/2 lärarledd dag.

Utbildning 2(4)

För att se ett delmoment klicka på bilden ovan.

GDPR – DATASKYDDSFÖRORDNINGEN – UR ETT TEKNISKT PERSPEKTIV

I första hand riktar sig utbildningen till tekniskt ansvariga och den är även lämplig för övriga medarbetare som berörs av GDPR. Utbildningen visar på olika sätt att lösa de tekniska dilemman och krav som behöver uppfyllas och framhåller att företagets juridiskt ansvariga personer är de som i slutänden behöver godkänna att lösningarna uppfyller GDPR.

 

Övrig information om utbildningen
Utbildare:
Jesper Kråkhede. Erfaren säkerhetsarkitekt med över 20 år i säkerhet branschen ifrån alla olika områden inom många olika branscher. Jesper anlitas ofta som föreläsare och för att genomföra riskanalyser eller införa processer för säkerhetsarkitektur.
Giltighetstid på utbildningen: 6– 12 månader beroende på valt utbildningspaket.
Utbildningstid: ca 1 timme och 55 minuter vilket motsvarar en lärarledd dag.

Utbildning 3(4)

För att se ett delmoment klicka på bilden ovan.

GDPR – DSF – EU:S DATASKYDDSFÖRORDNING

I den här utbildningen får du lära dig den grundläggande stommen om GDPR – DSF. Du får en samlad, systematisk och sammanfattande bild av DSF. Utbildningen reder ut begrepp och sammanhang kring vad som kan vara personuppgifter, vad behandling innebär, olika undantag från tillämpningen av DSF, den territoriella tillämpningen och vilka personuppgiftsansvariga, personuppgiftsbiträden och dataskyddsombud är.

 

Övrig information om utbildningen
Utbildare:
Christina Hansson. Mycket erfaren konsult och föreläsare med fokus på EU – rätten.  Skribent till kursplaner för olika insatser, projektledare, moderator, kurssamordnare och producent av juridiska kurs- och arbetsmaterial för verksamma jurister, bolagsjurister och advokater.
Giltighetstid på utbildningen: 6– 12 månader beroende på valt utbildningspaket.
Utbildningstid: ca 6 timmar och 40 minuter vilket motsvarar ca fyra lärarledda dagar.

Utbildning 4(4)

För att se ett delmoment klicka på bilden ovan.

IT- OCH INFORMATIONSSÄKERHET

I denna grundläggande och omfattande utbildning får du lära dig att utveckla ett sunt risktänkande avseende IT- och informationssäkerhet. Utbildningen går igenom utvecklingen i IT-branschen och visar hur hot och tillvägagångssätt har förändrats över tid. Du fär till exempel lära dig att identifiera olika sorters attacker via mail, telefonsamtal och sms och i verkliga livet genom social engineering.

 

Övrig information om utbildningen
Utbildare: 
Jesper Kråkhede. Se beskrivning av honom på utbildningen ”GDPR  – ur ett tekniskt perspektiv”
Giltighetstid på utbildningen: 6-12 månader beroende på valt utbildningspaket
Utbildningstid: ca 2 timmar och 15 minuter vilket motsvarar ca en lärarledd dag.

Generell information om GDPR

Vad är syftet med med den nya dataskyddsförordningen?

Syftet med GDPR är att skapa enhetliga dataskyddsregler inom hela EU vilket kommer att följaktligen underlätta för företag och organisationer att verka på hela unionens inre marknad. Som ett resultat av den nya dataskyddsförordningen kommer man också kunna stärka skyddet för medborgarnas personuppgifter. Tillsynsmyndighet i Sverige är Datainspektionen som även kan utdöma en sanktionsavgift för den som bryter mot dataskyddsförordningen vilket kan bli kostsamt för företag/organisationer.

 

Hur påverka GDRP företagen/organisationerna?

Svenska PUL kan användas som grund för det framtida arbetet med GDPR och IT-informationssäkerheten. I större verksamheter kan GDPR påverka budget, IT-system, kommunikation, personal och styrning. Kraven kommer att medföra verksamhetsförändringar. Viktigt att personer som är ansvariga för dessa områden har kunskap om dataskyddsförordningen.

I lagen finns det något som kallas ”Privacy by default” ”Employee Encryption Policy” och ”Lost Data Policy”. Vilket innebär att ni i verksamheten måste känna till er data, systemen som hanterar hanterar informationen samt har full koll på personuppgifter. Detta gäller både för anställda som kunder leverantörer samt samarbetspartner. Vi hoppas att du skall få kunskaper med våra onlineutbildningar så att du skall kunna hantera detta på bästa sätt på din arbetsplats

Vad händer om företaget drabbas av dataintrång?

Utsätts företaget för intrång eller på något annat sätt tappar kontroll över personuppgifter som behandlas måste detta dokumenteras. Om sådana personuppgifter kan  medföra risker för enskildas fri- och rättigheter måste företaget anmäla händelsen till tillsynsmyndigheten inom 72 timmar.  Utbilda dig i GDPR och informationssäkerhet så att du vet vad som gäller. Bryter företaget som omfattas av GDPR mot regelverket kan en sanktionsavgift bestämmas av Datainspektionen. Sanktionsavgifter kan resulterar i betydande kostnader, upp till 4% av bolagets totala omsättning.

GDPR - ny dataskyddsförordning, bild på vägledning