Vanliga frågor

VANLIGA FRÅGOR OCH SVAR

Vanliga frågor och svar hittar du under respektive flik nedan om våra leverantörers produkter och tjänster så som utbildningslängd, villkor, betalningssätt m.m.

Varför utbildningspaket?

Med VeaLearns förmånliga utbildningspaket ger vi dig tillgång till kunskap oberoende av tid och plats. Vårt utbud är brett och det finns något för alla till mycket fördelaktigt pris. Skräddarsy ditt eget utbildningspaket efter ditt utbildningsbehov alternativt köp färdiga utbildningspaket. Ta hela utbildningar eller ta del av avsnitt från utbildningar som du just behöver för stunden och praktisera din nya kunskap direkt i verksamheten.

Olika tillvägagångssätt när ni beställer utbildningar, seminarier, föreläsningar eller böcker.

Vi samarbeta med många utbildningsföretag, föreläsare, bokförlag och det har resulterat att vi har i nuläget olika tillvägagångssätt att beställa och boka era utbildningar, seminarier och böcker. I framtiden hoppas vi att det skall bli enklare. Det finns instruktioner på hur ni skall gå tillväga på varje sida för respektive leverantör. För att erhålla våra medlemsrabatter behövs i vissa fall en rabattkod som ni får via ett medlemsbrev via mail. Läs noga igenom informationen på vad som krävs från respektive leverantör, tveka inte att ringa eller maila om ni tycker något är oklart. Kontakta oss.

Giltighetstid och villkor – diplomerade utbildningar.

Alla våra utbildningspaket gäller i 12 månader. För de diplomerade onlineutbildningar erhåller du diplom efter godkänt resultat efter genomgången utbildning. I BL ekonomikurser erhåller du ett kursintyg. Vissa utbildningar ger också FAR/SRF timmar. Villkoren kan skilja sig något så om du vill vara helt säker läs vänligen igenom vad som gäller under respektive utbildning.

Avdragsgill utbildning – ej skattepliktig utbildning enligt skatteverket

Utgifter för egen utbildning är avdragsgilla om utbildningen har ett samband med din bedrivna verksamhet, och det kan antas att den nya kunskapen kommer till nytta i verksamheten. Om verksamheten däremot utökas genom utbildningen, är utgiften för denna utbildning inte avdragsgill. Om det finns inslag av privata levnadskostnader medges inte avdrag för den delen. Utbildning som betingas av arbetsgivarens verksamhet är inte skattepliktig för den anställde om arbetsgivaren betalar den.

Utbildningstöd från Unionen

Du som är medlem i Unionen kan även får ett utbildningsstöd för kompetensutveckling. Detta gäller även för dig som medlem,egenföretagare eller om du är med i Unionen chef. Du kan få upp till 3 175 kr i ersättning per termin, dock max 12 700 kr. Därefter kan du söka först efter tre år igen. Ersättning gäller för material och litteratur samt för kursavgifter. Kursen måste vara lärarledd. Unionen ersätter även distans- och onlinekurser om du har personlig kontakt och vägledning av en lärare under kursens gång. Många av våra online kurser har du kontakt med läraren och kan få diplom för genomgången kurs. Se information hos UNIONEN

Vi är godkända som utbildningsanordnare av AFA Försäkring

Tyvärr kan privata företag inte längre får ersättning från AFA försäkring. AFA beslutade oktober 2017 att avsluta att stödja arbetsmiljöutbildningar inom organisatorisk och social arbetsmiljö på grund att pengarna helt enkelt tog slut efter en exceptionellt intresse.Tanken var att pengarna skulle ha räckt till 2018. Dock så är vi glada över att vi är godkända som utbildningsanordnare.

Se gärna alla våra utbildningar inom arbetsmiljö här