fbpx
 

AllBright rapport 2016 – ny ledarskapsida hos VeaLearn

Ledarskap - bild på glada människor

AllBright rapport 2016 – ny ledarskapsida hos VeaLearn

Ny ledarskapssida – det firar vi på Internationella kvinnodagen den 8 mars! 

Nu har vi även uppdaterat området ledarskap.  Här hittar du alla våra ledarskapsutbildningar samt ett axplock av facklitteratur. Mer facklitteratur hittar du i vår bokhandel där du kan ta del av bokförlaget Redaktionen, Bookboon och Björn Lundéns alla böcker inom ekonomi. Du ser även exempel på medlemsföredragen. Är du medlem så har du också minst 50 föreläsningar att ta del av i vårt arkiv. Du får även lite rapporter och tips som kan vara till nytta för dig.

Intressant AllBright rapport 2016

På förmiddagen idag råkade jag höra på TV att oddsen att vi lyckas med få jämställda ledningar i företagen redan år  2040. En enorm förbättring mot förra årets prognos där man beräknade att detta inte skulle ske förrän 2063. Enligt AllBrights rapport som släpptes den 7 mars så är faktiskt var femte ledare nu kvinna.  Tyvärr beror inte det förbättrade läget på att näringslivet har anställt  massa kvinnor i näringslivets topp utan helt enkelt att det ca 500 manliga ledare som har slutat så hade detta inte inträffat så hade siffran varit helt annan. Siffrorna ger i alla fall lite uppmuntran till kommande kvinnliga ledare. 

Enligt rapporten så finns de flest ledande kvinnor i småbolag och så hade ju varit länge. Att få toppjobb här i Sverige och inte minst internationellt är svårt.  Man frågade seniora kvinnor globalt och resultatet visade på att  två tredjedelar av tillfrågade kvinnorna uppgav  att föreställningar om dem och deras förmågor utifrån kön var  det största hindret för avancemang. Intressant är också hur stor inverkan eller egentligen motverkan kulturen har både privat och på företaget. I rapporten påvisar också AllBright mycket intressanta uppgifter när det gäller skillnaden på kompetensutveckling – lika utbildning ger olika arbete och hur de fördelas sig i positionerna i ledningsgrupperna gällande stab/linje positioner.

Glädjande idag är att år 2016  är var femte kvinna ledare  och de branscher  som har tagit ett steg framåt är fastighet och finansbranschen. Är man äldre än 40 år så är det värre. Många väldigt duktiga kvinnor kommer aldrig att nå fram att visa sin potential som chef eller ledare. Trots detta så ser jag framtiden an. Jag tycker det är jättebra att det går framåt och ser en fantastisk chans för de tjejer som studerar nu!

Är du intresserad av att läsa den färska rapporten från AllBright så hitta du den under ämnesområdet ledarskapDu hittar fler intressanta rapporter från Allbrights här!

Vi ses!

Ägare och grundare till VeaLlearn

Lisbeth Halldin

 

 

 

No Comments

Post A Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.