Strategisk kompetensutveckling rätt kompetens i teamet - VeaLearn Utbildning
23906
page-template-default,page,page-id-23906,bridge-core-1.0.4,cookies-not-set,qode-quick-links-1.0,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,columns-3,qode-theme-ver-18.0.9,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive
 

Strategisk kompetensutveckling rätt kompetens i teamet

Strategisk kompetensutveckling i en föränderlig värld –
Utveckla och attrahera rätt kompetenser hos individ och organisation

Beskrivning

Strategisk kompetensutveckling – vad är rätt kompetens i ditt team och i din organisation?
Ekonomi betyder att hushålla med resurser. Resurserna är idag framförallt människor. Genom att genomföra en långsiktig kompetensförsörjningsplan skapar du förutsättningar för god lönsamhet, en bra arbetsmiljö och handlingsberedskap vid snabba omvärldsförändringar som påverkar ert arbete. Du tränar på strategier för att ta tillvara och utveckla den unika kombinationen av kompetenser hos anställda, konsulter, tjänsteleverantörer och dig själv.

Målgrupp

Chefer, teamledare, projektledare och företagare, den som vill leda team med rätt kompetenser genom kompetenskartläggning på individ – team och organisationsnivå för att matcha organisationens mål och behov med hänsyn till individuella förutsättningar.

Utbildningens innehåll

Vi går igenom roller, förväntningar, redskap och strategier för långsiktig kompetensförsörjning och för att nå organisationens mål. Utveckling av medarbetare, chefer och externa samarbetspartners samt förhållningsätt till gemensamma mål och omvärldsförändringar.

 

Du kartlägger hur du kombinerar din erfarenhet och din utbildning till att bli din unika kompetens. Med dig själv som exempel får du en metodik för att även se förmågor hos dina medarbetare. Vi går igenom hur man på ett enkelt sätt gör en kompetenskartläggning, strategi och kompetensförsörjningsplan för att över tid ha rätt kompetens i teamet och organisationen, identifiera nyckelpersoner och behov av interna och externa kompetenser.

Under kursen kommer du aktivt att skapa ditt eget unika material och en utvecklingsplan utifrån kursmaterialet samt prova olika arbetsmetoder.

Bild på Eva - öppna utbildningar

”Bra ledarskap utgår från ledarskapets kärna
som är mitt självledarskap” säger Eva

 

Vårens utbildningsdatum i Stockholm

2019
9 april
16 maj

 Vi varvar teori och praktik med faktiska exempel, individuella och gemensamma övningar.

 

 • Hur jobbar vi? – Klockan 5 går kompetensen hem?
 • Motivation, företagets mål – individens mål
 • Hitta din egen unika kombination av kompetenser
 • Kompetenskartläggning
 • Kompetensförsörjningsplan
 • Kompetensstrategi
 • Praktisk struktur och lagom nivå
 • Rätt kompetens i ditt team
 • Medarbetar/utvecklings/avstämningssamtal – Var? När? Hur?
 • Utvecklings- och utbildningsplan för individ och organisation
 • Omvärldsförändringar – Hur påverkar det kompetensbehovet?

Mål – Efter utbildningen

Målet är långsiktig kompetensförsörjning och att vara en attraktiv arbetsplats med  utvecklingsmöjligheter och bra arbetsmiljö.

Efter utbildningen har du

 • på ett enkelt sätt kunna kartlägga, göra en plan för och följa upp kompetens på individnivå
 • göra en kompetenskartläggning, kompetensförsörjnings- och utbildningsplan
 • förstå vilka olika typer av kompetenser som behövs för ett projekt, en arbetsuppgift eller ett uppdrag
 • kunna tillämpa metoderna för att snabbt möta omvärldsförändringar och för att organisera personer med olika kompetenser där de gör mest nytta.
 • kunna föreslå organisations- utbildnings- och utvecklingsinsatser och bidra till rekrytering av rätt kompetenser.
Bilder på Eva Swede porträtt, personligt ledarskap

Utbildare: Eva Swede
Att ha rätt kompetens i teamet är en av de saker som genomsyrar Evas utbildningar. Eva eftersträvar ett brett synsätt på vilka som kan bidra till rätt kompetens och vad rätt kompetens är. Hon har bemannat nya myndigheter och jobbat med omställningar. Eva håller utbildningar på större företag och coachar småföretagare till att utveckla sin egen kompetens och hitta kompletterande kompetenser i eller utanför företaget. Eva driver ”Fri och Stark” ett företag inom organisationsutveckling och ledarskap och har en bakgrund som HR-chef.

Övrig information

Pris: 3  900 kr (ex moms) när du väljer endast kursen ” Strategisk kompetensutveckling – rätt kompetenser i ditt team”
Pris: 10 900 kr/ ex moms) vid köp av alla tre utbildningar – utbildningspaket ” Ledarskap i tiden” eller anmäl tre personer på en utbildning!

I priset ingår kursdokumentation, förmiddagsfika, lunch och eftermiddagsfika. Har du någon slags matallergi behöver restaurangen veta det i god tid. Ange det i din anmälan. Du kan även maila till lisbeth.halldin@vealearn.se senast tre dagar innan kursstart.

Planerad utbildningsdagar; Se nedan i anmälan/bokningen nedan.

Tid: 09.00 – 16.00, registrering 08.30

Plats: VeaLearns konferenslokaler, Cylindervägen 18, plan 7, Nacka Strand.
Observera att anmälan är bindande, vilket innebär att du behöver avanmäla dig om du skulle få förhinder. Om du får förhinder kan du överlåta din plats åt en kollega.Vid avbokning faktureras en administrativ avgift på 15 % och vid avbokning senare än 14 dagar före utbildningens start faktureras hela avgiften.

Diplom: Efter kursen erhåller du diplom.

Vi kommer gärna till er arbetsplats och utbildar er!
Önskar ni att vi kommer till ert företag och har en företagsintern kurs för era chefer,medarbetare eller projektledare så kontakta oss gärna för en offert.

OBS. Utbildningen Strategisk kompetensutveckling – rätt kompetens i ditt team” ingår utbildningspaket ” Ledarskap i tiden” innehållande tre utbildningar. De tre utbildningarna kan genomföras som en serie utan inbördes ordning eller fristående från varandra. För med information och pris för respektive utbildning utan utbildningspaket, se länk nedan.

De två andra utbildningar är: