Certifierad interaktiv handledarutbildning inom OSA – nyhet för hösten 2020

Författad av VeaLearn Utbildning

2020-10-21

Certifierad interaktiv handledarutbildning inom OSA  kommer att innebära vi kan utbilda fler kursdeltagare över hela Sverige. I och med lärarledd utbildning via webb kan du utbildad dig oavsett ort.

En högaktuell handledarutbildning inom Organisatorisk och social arbetsmiljö som hjälper dig att handleda och stötta ledning, chefer, skyddsombud i det viktiga arbetsmiljöarbetet! En utbildning som behövs mer än någonsin i det läge som vi befinner oss i.

Nya datum för våren 2021.
Cattis Olsén  håller i handledarutbildningen via verktyget Zoom. Du kommer att få en gedigen utbildning inom OSA med introduktion, förberedande uppgifter, kurslitteratur och två dagars utbildning samt certifiering.

Uppdaterad kursplan
Kursplanen är uppdaterad från hösten 2020. Utbildningen är identiskt som ” traditionell utbildning” som tidigare dock i en annan utbildningsform! Du kommer få möjlighet att ställa frågor, diskuterar och samtala med de andra kursdeltagarna, göra grupparbete mm men digitalt.

Certifierad interaktiv handledarutbildning inom OSA riktar sig både till erfarna och blivande arbetsmiljöansvariga, skyddsombud och utbildare och som vill arbetar med arbetsmiljöfrågor inom Organisatorisk och social arbetsmiljö. För att kunna ta del av utbildningen behöver du har grundläggande kunskaper inom OSA. 

Folkhälsomyndigheten uppmanar oss  att fortfarande arbeta hemifrån i och med ökad smitta med Covid-19. Här ska man komma ihåg att det fortfarande är Arbetsgivaren som har ansvar för medarbetarens arbetsmiljö, och Arbetsmiljölagen gäller fullt ut.

Det är viktigt att ledarskapet, tydligheten och arbetsmiljö fungerar och att verksamheten har verktyg för att kunna hantera olika situationer som uppkommer på arbetsplatsen och mellan medarbetare. Vi ser och hör rapporten dagligen också med ökad psykisk ohälsa både för medarbetare men också över cheferna stress över att hantera det nya arbetssättet på distans. 

Vad innebär certifieringen för dig och organisationen?

Certifieringen innebär att du också i din bli ännu tydligare och kan stötta och vägleda andra i arbetsmiljöarbetet på din arbetsplats. Certifieringen är en viktig utgångspunkt för att säkerställa att kunskapen finns samt att ge mandat att fortsätta och hålla i det främjande arbetsmiljöarbetet i verksamheten. 

Du kanske också gillar…

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.