Hjärnan huvudämne på stor konferens i Nacka

Författad av VeaLearn Utbildning

2016-12-02

Går det att styra och förbättra hjärnkraften hos oss själva och våra medarbetare för att nå ett bättre ledar- och medarbetarskap?

Den 26 januari samlas kända föreläsare på Quality Hotel i Nacka för att dela med sig av sina kunskaper kring hjärnans möjligheter. Det är utbildningsföretaget VeaLearn som står för arrangemanget som man kallar ”Hjärna aktivt ledarskap till medarbetarskap”.

– Vi vänder oss till en bred målgrupp. Fokus ligger på företagare, chefer/ledare, HR, lärare och hela arbetsgrupper inom privat och offentlig verksamhet. Detta säger Lisbeth Halldin, grundare av VeaLearn.

– Alla talarna på konferensen är välkända och uppskattade. Cattis Olsén är vår oerhört mångsidiga moderator. Hon kommer leda oss genom konferensen med styrka och humor. Cattis utbildar bl.a. i arbetsmiljö, stresshantering, och kommunikation. Nyhet är också att vi får se Frida ”FridaRit” Panoussis i aktion som mötesritare. Frida ger sin egen version av våra talares framträdanden så att budskapen får en extra dimension och dokumenteras på ett nyskapande sätt.

Talare under dagen:

  • Thomas Lundqvist, författaren och en av Sveriges främsta föreläsare inom ämnet ledarskap. Thomas kommer att med hjälp av den senaste beteendeforskningen ger dig nya konkreta idéer för att utveckla ditt ledarskap. Dessa idéer kommer kanske gå på ”tvärs” mot din nuvarande syn så det gäller att ha ett öppet sinne för att utveckla sitt ledarskap.
  • Anna Zetterberg har skrivit boken ”Mer än hjärna! Jobba smart och må bra.” Hon har två föreläsningar under dagen och lär ut hur man styr sin hjärnkraft och använder den för att påverka både sig själv och sina medarbetare för att prestera på topp och må bra av det. Anna berättar om de vanligaste fällorna chefer faller i när de försöker effektivisera verksamheter. Fällor som riskerar att göra både ledningen och medarbetarna onödigt korkade, sönderstressade samt slutligen sjuka.
  • Rauno Juustovaara är specialist inom grupputveckling, ledarskap och teambuilding och delar med sig av verktyg för att analysera och bygga relationer. Rauno har utbildat bland annat inom polis, kommun & landsting.
  • Anneli Godmans föreläsning har rubriken ”Styrkan av vår sociala hjärna” och hon talar bl.a. om hur vi kan samverka bättre och minska konfliktriskerna, hantera stresspådrag, förändring och nyttja vår tid klokare.
  • Anders Lindh ställer den kanske provocerande frågan: ”Skulle du anställa dig själv?” Han är ledarskaps- och affärsutvecklare sedan 20 år och lär ut strategier för ett fungerande medarbetarskap.
  • Annie Seel – även kallad ”The Rally Princess”är en av världens mest meriterade motorkvinnor som tävlar både med MC och bil. Hennes föredrag har rubriken ”Det är i huvudet man först når sitt mål” och handlar om att våga ta en annan väg till framgång.

Målet är att engagera och inspirera

– Enligt en stor Gallupundersökning är bara runt 16 % engagerade i sitt arbete, konstaterar Lisbeth Halldin. Här finns alltså en stor potential att hämta med rätt utbildning för företag som vill att personalen ska prestera mer och använda sin hjärna mer effektivt.

VeaLearn erbjuder unika möjligheter till kompetensutveckling för näringslivet.

Man kan välja enstaka produkter och tjänster eller hela paket. Mest fördelaktigt är att bli medlem för att regelbundet få tillgång till ett brett urval med allt från diplomerade utbildningar, föredrag online till böcker. Medlemskapen kompletteras med öppna seminarier och konferenser. Den som reser mycket kan med fördel använda tiden för vidareutbildning via sin mobil, iPad eller laptop.

– I stället för att konkurrera har vi valt att knyta till oss en rad partner som erbjuder olika former av utbildning, berättar Lisbeth Halldin. Vi vill ge en verktygslåda där man själv kan välja den utbildning som bäst passar ens behov.

Konferensen i Nacka kan ses som en kick-off och en bra start på det nya året. Ett ypperligt tillfälle att få upp ögonen för ”det nya ledarskapet”.

VeaLearn, Cylindervägen 18, 131 52 Nacka Strand – www.vealearn.se

Du kanske också gillar…

0 kommentarer