fbpx
 

”5-snabba” frågor med utbildare Eva Swede

Bilder på Eva Swede porträtt, personligt ledarskap

”5-snabba” frågor med utbildare Eva Swede

Hej Eva Swede! Vad kul att du vill svara på några snabba frågor så att vi och våra följare får lära känna dig lite bättre. Bland annat är du år du verksam som utbildare hos oss på VeaLearn vilket innebär att håller tre av våra öppna utbildningar i en utbildningsserie om vi har valt att kalla för ”Ledarskap i tiden”. Utbildningarna är ”Personligt ledarskap, kommunikation och möten”,” Strategisk kompetensutveckling” samt  ”Utveckla ledarkskapet i beställarrollen”. (läs mer om utbildningarna här)

Vi drar igång med våra ”5-snabba”:

Vem är du?

Jag tror på att utveckla kompetenta individer, hållbara team och bra idéer. Ärnyfiken på och intresserad av mina medmänniskor.  Jag utbildar och vägleder människor i att nå från inre ledarskap till gemensamma mål med Stockholm och Mallorca som bas. Medverkar till verkliga möten och tillit mellan människor för att nå hållbara resultat. Jag har hög integritet kombinerad med glädje och vilja att genomföra mina uppdrag. Tilldelades Huddinge kommuns Entreprenörskapspris 2014.

Vad gör du?

Jag föreläser, utbildar och guidar dem som vill utveckla långsiktiga strategier för bra idéer, unik kompetens vilket leder till hållbara team med utrymme för spontanitet och mod. Mina kunder är större team/organisationer, innovatörer, entreprenörer, kreatörer och privatpersoner.

 Hur kom du in på det?

Då jag tidigare varit verksam som HR- och ekonomichef inom privat och offentlig sektor har jag alltid funderat på hur man kan jobba både effektivare och mer glädjefyllt på våra arbetsplatser. Efter att själv ha provat många roller i arbetslivet och fortbildat mig under många år inom olika områden kom jag fram till några grundläggande saker jag vill bidra till.
Vi behöver dock ha:

  • modet att lyssna på oss själva, utveckla vårt självledarskap och följa vår längtan så att vi gör ”rätt” saker
  • den kompetens som ger oss ett självförtroende att genomföra det vi föresatt oss
  • förmåga att vara medskapare i hållbara team och ledare med god kommunikation som kan möta snabba omvärldsförändringar

Genom mitt företag bidrar jag numera med min kompetens till andra. Dessutom har jag varit reseledare och aldrig slutat guida människor sen dess…

Vad är det första du tänker på om jag säger ”Strategisk kompetensutveckling”?

Att som individ och team/organisation ha strategier för att möta dagens och framtidens kompetensbehov för att kunna uppnå egna och gemensamma mål i arbetslivet. Det innebär både att ha ett personligt ansvar för individuell kompetensutveckling och en handlingsplan på team- och organisationsnivå för att hitta och utveckla framtidens kompetens kopplat till vårt uppdrag, affärsidé och omvärldsförändringar.

Om du fick ge ditt yngre jag ett råd inför framtiden, vad skulle det vara?

  • Träna på att vara modig, inte dumdristig.
  • Följ din längtan, se var den leder dig och skapa förutsättningar att utveckla och följa din idé.
  • Se till att du har en genomtänkt strategi och arbetar i ett bra team där ni kan nå gemensamma mål med era samlade kompetenser.

 

Läs mer om Evas Swedes arbete på hennes egna hemsida ”Fri och Stark”. 

1 Comment

Post A Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.