fbpx
 

Det nya normala arbetssättet, vad är det? – VeaLearn Utbildning

Det nya normala arbetssättet - vad är det- Blogg - VeaLearn utbildning

Det nya normala arbetssättet, vad är det? – VeaLearn Utbildning

Det nya normala arbetssättet, vad är det?

För de flesta arbetsgivare och organisationer som i och med pandemin var tvungna att lägga om sin verksamhet till distansarbete kommer nu en ny utmaning: hybridarbetet!

Hur ska chefer styra och leda när det nya normala arbetssättet är att arbeta digitalt hemifrån och som nu har blivit en vana? Många upplever nu svårigheter med att få tillbaka medarbetarna till kontoret, måste vi det? 

Om vi utgår från arbetsmiljön så behöver vi inte det, utan vad vi måste göra är att skapa hållbara rutiner så både arbetsmiljön och verksamheten kan fortsätta att bibehållas och utvecklas. Det är verkligen ingen enkel fråga att hantera. Många medarbetare längtar efter sina kollegor medan andra föredrar att arbeta hemifrån i lugn och ro. En god dialog mellan chef och medarbetare är en del av svaret, men oavsett så är utgångspunkterna för en god arbetsmiljö det samma.

I kunskapsöversikten ”Friskfaktorer som kan mätas och följas över tid” går det att läsa mera. Översikten är sammanställd av Arbetsmiljöverket och MYNAK. Här delar man in friskfaktorerna som är viktiga på organisatorisk nivå in i övergripande teman:

  • Ledarskap
  • Utvecklingsmöjligheter och lärande
  • Delaktighet och kommunikation
  • Arbete med mål och värdegrund
  • Strategiskt arbetsmiljöarbete
  • Arbete med hälsoläge och sjukfrånvaro

 

Alltså inget nytt under solen men ibland så svårt att ta tag i när det råder perspektivträngsel och olika viljor på arbetsplatsen. Om du väljer att gå utbildningen för att bli certifierad handledare inom arbetsmiljö så kommer vi att djupdyka i dessa teman.

 

Handledarutbildning Organisatorisk och Social Arbetsmiljö- med certifiering, AFS2015-4

Utbilda dig till certifierade handledare och stöttar ledning, chefer och arbetsledare att skapa bra arbetsmiljö på din arbetsplats! 

Utbildningen passar dig som arbetar inom HR, är chef, arbetsledare, skyddsombud eller utbildare. Kursen sker genom ”blending learning”, dvs digital via Zoom, två heldagar fysiskt i Stockholm. Förkunskaper krävs, kontakta oss gärna för information och rådgivning. Just nu så finns det två aktuella kursstarter, nämligen den 30/11 och den 10/1.

Läs mer om utbildningen här!

Cattis Olsén, ansiktsbildCattis Olsén är vår utbildare inom den organisatoriska och sociala arbetsmiljö och gästkrönikör. Hon är även certifierad integrativ ledarskapscoach och har mer  än 20 års erfarenhet av att arbeta inom offentlig samt privat sektor. Cattis arbetar huvudsakligen med ledarskaps – och medarbetarutbildning, jämställdhet och mångfald, handledning och hälsofrämjande utveckling.

 

No Comments

Post A Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.